به گزارش مهر به دوحه قطر، خبرنگارانی که در تمام روزهای گذشته از بازیکنان و سرمربی تیم ملی فوتبال کشورمان سئوال میکردند که بیشتر دوست دارند در مرحله یک چهارم نهایی جام ملتهای آسیا با کدام تیم روبهرو شوند، با این نیت که استرالیا حریف ایران خواهد بود راهی ورزشگاه السد شدند تا در مورد دیدار برابر ایران با بازیکنان استرالیا گفتگو کنند.
اما کیلومترها دورتر در ورزشگاه الغرافه تیم ملی کره جنوبی که تصور میشد به راحتی بتواند با گلهای پرشمار هند را شکست دهد با دریافت یک گل از این تیم نه چندان مطرح و پیروزی 4 بر یک عملا به عنوان تیم دوم راهی مرحله یک چهارم نهایی شد تا مثل چهار دوره گذشته جام ملتها در این مرحله حریف ایران شود.
تیم ملی فوتبال کشورمان نخستین بار در سال 1996 در مسابقات جام ملتهای آسیا در مرحله یک چهارم نهایی به مصاف کرهجنوبی رفت که در آن رقابتها شاگردان محمد مایلی کهن با برتری 6 بر 2 برابر کره نتیجه بیادماندنی را رقم زدند و هر چند قهرمان نشدند اما بهترین دوره حضور کشورمان در جام ملتها را رقم زدند.
اما چهار سال بعد تیم تحت رهبری جلال طالبی که تیم پرحاشیهای هم بود در مرحله یک چهارم نهایی برابر کره جنوبی قرار گرفت و 2 بر یک شکست خورد . در آن بازی دفع ناقص علی دایی فرصت را در اختیار کرهایها قرار داد تا به گل پیروزی برسند.
در مسابقات جام ملتهای 2004 شاگردان برانکو ایوانکوویچ در سالی که شایستگی کسب عنوان قهرمانی را داشتند در مرحله یک چهارم نهایی به مصاف کره جنوبی رفتند و با درخشش علی کریمی به پیروزی 4 بر 3 دست یافتند تا به مرحله نیمه نهایی راه پیدا کنند.
در مسابقات جام ملتهای سال 2007 این بار هم تیم ملی ایران با هدایت امیر قلعه نویی در مرحله یک چهارم نهایی به مصاف تیم ملی کره جنوبی رفت و با وجود تساوی در وقتهای معمول و اضافه، در ضربات پنالتی نتیجه را 4 بر 2 به حریف آسیای شرقی خود واگذار کرد و حذف شد.
حالا ایران و کره جنوبی دوباره به هم رسیدهاند و این بار در سال 2011 و در جام ملتهای پانزدهم به میزبانی قطر. نوبت گردشی پیروزی ایران و کره جنوبی از سال 1996 تاکنون حکایت از آن دارد که این بار نوبت ایران است که در این بازی به پیروزی برسد و راهی مرحله نیمه نهایی شود.
شاید برخی از اهالی فوتبال دوست داشتند تیم ملی ایران در این مرحله با استرالیا روبهرو شود اما برای تیمی که می خواهد قهرمان آسیا شود نباید مهم باشد که در چه مرحلهای با چه حریفی روبهرو می شود. شاگردان افشین قطبی اگر میخواهند قهرمان آسیا شوند باید کره جنوبی را بزنند و بعد هم برنده قطر و ژاپن را شکست دهند و به فینال بروند.
نگاهی به دیدارهای ایران و کره جنوبی:
سال 1958
- ایران صفر - کره جنوبی 5 (بازیهای آسیایی - توکیو)
سال 1970
- ایران صفر - کره جنوبی یک (بازیهای آسیایی - بانکوک)
سال 1971
- ایران صفر - کره جنوبی 2 (بازی دوستانه - سئول)
سال 1971
- ایران 2 - کره جنوبی صفر (بازی دوستانه - سئول)
سال 1972
- ایران 2 - کره جنوبی یک (جام ملتهای آسیا - بانکوک)
سال 1974
- ایران 2 - کره جنوبی صفر (بازیهای آسیایی - تهران)
سال 1977
- ایران صفر - کره جنوبی صفر (مقدماتی جام جهانی - بوسان)
سال 1977
- ایران 2 - کره جنوبی 2 (مقدماتی جام جهانی - تهران)
سال 1982
- ایران یک - کره جنوبی صفر (بازیهای آسیایی - دهلی نو)
سال 1986
- ایران یک - کره جنوبی یک (در ضربات پنالتی کره با نتیجه 6 بر 5 به برتری دست یافت) (بازیهای آسیایی - سئول)
سال 1988
- ایران صفر- کره جنوبی 3 (جام ملتهای آسیا - دوحه)
سال 1990
- ایران یک - کره جنوبی صفر (بازیهای آسیایی - پکن)
سال 1993
- ایران صفر - کره جنوبی 3 (مقدماتی جام جهانی - دوحه)
سال 1996
- ایران 6 - کره جنوبی 2 (جام ملتهای آسیا - دوبی امارات)
سال 2000
- ایران یک - کره جنوبی 2 (جام ملتهای آسیا - تریپولی)
سال 2001
- ایران صفر - کره جنوبی یک (بازی دوستانه - قاهره)
سال 2004
- ایران 4 - کره جنوبی 3 (جام ملتهای آسیا - جینان چین)
سال 2005
- ایران صفر - کره جنوبی 2 (بازی دوستانه - سئول)
سال 2006
- ایران یک - کره جنوبی یک (مقدماتی جام ملتهای آسیا - سئول)
سال 2006
- ایران 2 - کره جنوبی صفر (مقدماتی جام ملتهای آسیا - تهران)
سال 2007
- ایران صفر - کره جنوبی صفر (در ضربات پنالتی کره با نتیجه 4 بر2 به برتری دست یافت) (جام ملتهای آسیا - کوالالامپور مالزی)
سال 2009
- ایران یک - کره جنوبی یک (مقدماتی جام جهانی - تهران)
سال 2009
- کره جنوبی یک - ایران یک ( مقدماتی جام جهانی - سئول)
سال 2010
- کره جنوبی صفر - ایران یک (بازی دوستانه - سئول)